Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

Hezky napsaný článek. Moc se mi líbil. Upřímný , krásně čtivý , prostě od srdce.

Pst. Mezi námi ani ty pěkné, atraktivní, české blondýnky nestojí většinou o chudé chlapce. Ale odpadá to dokazování rodině a přetvářka.

3 0
možnosti
Foto

Vnci jsou většinou kay, pan Tien Tran Tat zvlášť. Za mě karmaR^;-D.

0 0
možnosti
MP

WARING. The red pill ahead !

já to vidím tak, že oni rodiče vnky jen ŘÍKAJÍ NAHLAS to co si KAZDA ZRENSKA v duchu myslí a co po chlapovi požaduje. To je otázka evoluční biologie, nikoliv větnamskosti evropskosti či jiné kultury. Hypergamie je univerzální princip a žádná žemnská nikdy NECHCE muže který je na cestě k bohatství, a rozhodně jej nechce v tom podporovat. Ona chce užívat, disponovat jeho zdroji a spotřebovávat. Jo a ideálně ještě porodit děcko nějakému alfasamci (což nemusí nutně být ten, kdo jí to platí).

Já to vidím tak, že vietnamští rodiče jen "za ni" říkají to, co každá ženská UNIVERZÁOLNĚ chce a od muže očekává.

1 1
možnosti
MN

Fajn článek a psaný čtivě. R^

Ale ta slova Vnka a Vnec jsou strašné patvary. RvRvRv

Úplně mi to rve oči v jinak příjemném textu. Taky nepíšu Fnouz nebo Ačan...

6 0
možnosti
JR

J27a61n 59R49á10ž

27. 2. 2019 17:42

Z toho článku mám radost. Je z něho zcela zřejmý rozdíl vnímání postavení člověka ve společnosti u Vietnamců a naších milých Romů.

Zatím co dnes u Romů (čest výjimkám, ale jsou to bohužel jen výjimky) se považuje vzdělání za nepotřebný atribut, úspěch dosažený vlastním přičiněním, za něco nepřirozeného a v některých lokalitách se úspěch v zaměstnání , či legálním podnikání považuje za důvod vyloučení z rodinného společenství , tak u Vietnamců je naopak cílem zajistit dětem co nejvyšší vzdělání a ten, kdo dosáhl nadstandardního úspěchu a dobrého společenského postavení v majoritní společnosti, je v jejich komunitě vážený a respektovaný.

No pak může paní Maláčová a další , nás přesvědčovat ,že Romové jsou diskriminovaní a proto si zasluhují stále větší pomoc od státu. Ovšem otázkou nás všech na paní Maláčovou, či Šabatovou musí být: Proč Vietnamci nestojí fronty na sociální dávky a nepožadují do státu příspěvek, když budou posílat děti do školy jako Romové, relativně k počtu jich hodně studuje university a a proč na rozdíl od propadajících dětí Romů, mají vietnamské děti většinou mají nadprůměrný prospěch.

18 1
možnosti

Raz sme sa rozprávali s jedným Vietnamcom o babách a on "Slovenky pekná, pekná ale velká tam dole"

0 0
možnosti
TK

Na rovinu vám řeknu, že mít dceru, a ta si přivést domů někoho jiné rasy, tak můžete mít deset stánků a dvacet úspěšných rodinných příslušníků a nebude vám to nic platné, přes práh mého domu byste prošel nejvýše na jednu zdvořilostní návštěvu. Možná jsem příliš konzervativní, ale tomuto míchání bych bránil ze všech sil. No, naštěstí mám kluky..

3 9
možnosti
MG

Projebv na urovni nekoho, do jehoz rodokmene nikdy nebyl vpusten nejen prislusnik cizi rasy, ale ani cizi rodiny.

10 4
možnosti
PK

Prubněte to a možná změníte nadpis. resp, názor;-D;-D;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 31,40
  • Průměrná čtenost 2933x
Červen 2022: Teď mi došlo, že jsem se nikdy pořádně nepředstavil. Jmenuji se Tien, potřebuji spát alespoň 10h denně, mám rád večerní procházky a jím převážně mezi 22-23h. Na deprese: čokoláda, úklid bytu a toulání se. Proč píšu blog? Je to jediná věc, kterou nedělám z povinnosti.

 

2021: Už jsem tu s Vámi přátele skoro 30 let, dokopu si to tady až do důchodu a potom zmizím do Hanoje. Ok?

 

2020: "Nic bych na sobě neměnil. Absolutní spokojenost. Mindrák na nule."

 

2015: Už pár let nečtu žádné západní "vědecké, akademické, publicistické" (a vlastně všechny cizí) práce o Vietnamu a Vietnamcích, protože nakonec zjistíte že to jsou jenom pytle plné nesmyslů. Musíte si to zjistit sami i když je to pracnější, ale aspoň těm objeveným výsledkům můžete věřit. Člověk by měl, pokud má tu možnost, na několik měsíců odejít do zahraničí, pak pochopí skutečné potřeby, emoce, samotu a izolaci cizinců v jeho vlastní zemi, protože to sám pocítí.