Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J83i84ř79í 27D63a49n77e74š

24. 5. 2021 13:15

Nezáleží na barvě kůže, ale na tom, jaký kulturní okruh člověku nejvíce konvenuje. Vám očividně konvenuje ten český, přestože nevypadáte jako typický "český Pepík". Občas se zjednodušeně říká, že mladí Vietnamci vyrostlí v České republice jsou jako banán - zvenku žlutí, uvnitř bílí... ;-)

0 0
možnosti
KS

Tak to píšete o nějakých hodně starých pocitech, protože v noci z hospody jste nešel už hodně dlouho ;-D

0 0
možnosti
FN

Neřešte odkud jste, ale jaký jste teď. Potom už ani okolí nebude řešit odkud pocházíte.

Jsem z jižní části jižní Moravy, od dětství mě nutili oblékat kroj, tancovat na lidovky,,, přitom jsem měl rád Iron Maiden, AC/DC a pod. Od mladí jsem chodil skoro denně do vinohradu, smítat, vázat, okopávat,, přitom jsem schopný podle chuti rozeznat možná tak tři odrůdy. Našel jsem si své koníčky, své přátele...

0 0
možnosti
JZ

J36a93n 65Z54í21m16a

27. 3. 2021 0:19

Tohle jde pochopit snadno. Vietnamci jsou soucasti Ceske historie 50 let. Stejne jako cesi maji svoje elity. A potencial pro mistni spolecnost. Vzal bych dva priklady. Nekdy v.r. 2007 mi jeden penzionovanej Kanadskej imigracni urednik povida, ze jediny kriterium je, co muzu nabidnout svoji novy vlasti : Ja mu na to povidam - pracovitost, zdravy ruce a dobry vzdelani. On na to, ze to je spravnej pristup. Nicmene jsem v CA nezustal.

Priklad cislo 2.

Pred 6 lety jsem zachranil v Nemecku zivot malyho kluka. Syna mych Arabskych sousedu. Arabskej vdek je fenomenem ktery vetsina Evropanu nezna. Kdyz uz mi to bylo moc tak jsem se otce toho klucika asi po roce zeptal, jestli mu nevadi, ze mam i zidovske predky. Nejen ze mu to nevadilo, ale jeste mi povida - ,, Prorok te vidi. Kdyby nechtel, aby jsi zachranil zivot jednoho z jeho nejmladsich synu, tak se to cele nestalo.,, Takze to s tebou mysli dobre

Tady plati to stary dobry cesky pravidlo. Je jedno, jestli jsi Rom, Vietnamec, nebo Ukrajinec.....

Jsi dobrym clovekem ?? TAK VITEJ MEZI NAMA !

7 0
možnosti
KT

není to jednoduché. ale mám předky německé, slovenské, české, židovské, moravské, maďarské. a jsem ráda. ze všeho si beru to hezké. i když by si taky bylo možno vzít negativa. buďme rádi za možnosti které máme ;-)

1 0
možnosti
Foto

Karma.S českou lidovkou by jste si moc nepolepšil, taky se nedá poslouchat...

1 0
možnosti
ZB

Strašně mne tvůj blog baví. Super. R^

5 0
možnosti
Foto

Tiene super, zasmála jsem se nahlas, což se mi dlouho nestalo :) Nešel byste někdy na pivo se mnou?

P.S.: tatarák nejím ;)

2 0
možnosti

Prča, ale je v tom hodně pravdy. První generace migrantů obvykle problémy nedělá. U druhé a třetí často dochází ke krizi identity. To často vede ke zvýšené kriminalitě, u muslimů navíc k teroristickým útokům. Takže dusíkaté hnojivo prosím používejte pouze k pěstování marihuany (předpokládám, že k tomu jsou časopisy o zahradničení) a nemlaťte čelem o zem. Bolí to ;-)

3 0
možnosti
JR

Za socialismu se pořád vyprávělo, jak za první republiky byli soukromí prodejci milí, laskaví a ochotní. Jenže se to nevrátilo, otrávení prodavači jsou stále. Pouze ve vietnamských prodejnách to tak funguje. Proto do nich chodím rád nakupovat.

6 0
možnosti
KS

Ony totiž prodejny těm neochotným prodavačkám nepatří. Kdežto večerka většinou patří tomu, kdo tam prodává.

0 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 31,40
  • Průměrná čtenost 2933x
Červen 2022: Teď mi došlo, že jsem se nikdy pořádně nepředstavil. Jmenuji se Tien, potřebuji spát alespoň 10h denně, mám rád večerní procházky a jím převážně mezi 22-23h. Na deprese: čokoláda, úklid bytu a toulání se. Proč píšu blog? Je to jediná věc, kterou nedělám z povinnosti.

 

2021: Už jsem tu s Vámi přátele skoro 30 let, dokopu si to tady až do důchodu a potom zmizím do Hanoje. Ok?

 

2020: "Nic bych na sobě neměnil. Absolutní spokojenost. Mindrák na nule."

 

2015: Už pár let nečtu žádné západní "vědecké, akademické, publicistické" (a vlastně všechny cizí) práce o Vietnamu a Vietnamcích, protože nakonec zjistíte že to jsou jenom pytle plné nesmyslů. Musíte si to zjistit sami i když je to pracnější, ale aspoň těm objeveným výsledkům můžete věřit. Člověk by měl, pokud má tu možnost, na několik měsíců odejít do zahraničí, pak pochopí skutečné potřeby, emoce, samotu a izolaci cizinců v jeho vlastní zemi, protože to sám pocítí.