Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

A sousedka si adoptovala vietnamskou holku, jejíž rodiče odjeli do Vietnamu a nechali ji jednoduše tady. Holka má 13 a zlobí se, že ji "máma" nechce samotnou nikam pouštět. Těší se, až bude starší, tak aspoň 16, že už bude moct sama všude :-)))))

0 0
možnosti
AL

Kdyby Vietnamci nejeli v drogách a obchodech s padělaným zbožím, bylo by to vynikající etnikum, o které by každý stl - úslužní, pracovití, skromní... Škoda.

0 0
možnosti
DM

Jasný... Většina Vietnamců vyrábí a istribuuje drogy... To je strašně hloupý. Ještě černoši prodávají kokainu na vaclavaku... Někteří ano, minimum, ale to je stejný s jakýmkoliv etnikem. Smutný takovej názor číst

1 0
možnosti
JK

Vietnamci mají svoje chování v genech. Jsou si velice podobní s Filipínci, které jsem mohl dobře poznat, když bydleli v našem domě a parcovali v IT v průmyslové zóně. Vlastnosti jako skromnost, ochota, přátelské chování, disciplína, inteligence, pracovitost se nedají koupit. Obě komunity jsou dost uzavřené (jazyková bariéra také dělá svoje), ale stačilo jedno jediné přátelské gesto a rázem jsme se svými sousedy (Filipínci a Vietnamci) když ne dobří přátelé tak alespoň se navzájem uctivě zdravíme a vždy najdeme téma (většinou to jsou jejich děti) kde si skromnou angličtinou (skromnou z mé strany) můžeme poklábosit. Ti déle usedlí pak už ovládají i češtinu.

0 0
možnosti
DV

D10a46v64i79d 81V19l29k

24. 6. 2021 13:34

No já nevím, podle mě se na Vás Vietnamce my Češi díváme přes růžové brýle. Kdože to ovládá výrobu a distribuci drog v České republice? Kdo nejvíc odrbává stát na daních clech a odvodech? Nemám vůbec nic proti konkrétním lidem, ale měli bychom být realisti.

1 6
možnosti
JJ

"Obávám" se, že všichni vietnamští obchodníci dohromady nás "neodrbou" tolik, jako jediný Babiš. Ba co víc, nejen že krade,ale ten rovněž imigrant zadlužil Česko na desetiletí dopředu. A desetitisíce nesmyslně zaměstnaných úředníků stojí menšinu skutečně pracující obrovské peníze... Proti tomu jsou skromní a nic po státu nechtějící vietnamští prodavači opravdu neškodnou "záležitostí"

8 0
možnosti
JH

J39a29n 13H14á82l39a

24. 6. 2021 11:13

Jak už tu mnohokrát zaznělo - rozhodně to není tak, že když jste chudší než my, nemáte co nabídnout, to zase nebuďte zbytečně skromní. Co jsem mluvil s Čechy, kteří Vietnam navštívili, tak si Vietnam snad bez výjimky chválili (příroda, lidi atd).

Že jsme vám jako země pomáhali od 50. let, to popravdě vnímám v kontextu doby spíš jako obrovskou chybu s ohledem na to, jakému režimu jsme pomáhali (museli jsme, bohužel).

Že se lišíte vzhledem, to tu dovolím si tvrdit kromě pár rasistů nikoho nezajímá (a takoví se najdou v každém národě). Problém je bohužel v tom, že se lišíte v postoji k dodržování zákonů hostitelské země.

S čím nesouhlasím (a to bohužel zásadně) je Vaše teze, že Vietnamci žijící v Česku se snaží, abychom je měli rádi...moc málo Vietnamců potkávám v běžných povoláních, ale zato hrozně moc je vás napojených na drogový a převaděčský byznys. Asi namítnete, že to takových kriminálních živlů jsou jen promile - pardon, není tomu tak. Stačí se podívat, kdo všechno se na nelegálním byznysu živí - od Sapy po lidi, co bydlí v rodinných domech od Kunratic po Jesenici u Prahy - a to je jen to, s čím se setkávám denně osobně a co se proslechne sem tam ze strany policie a celní správy.

2 2
možnosti
JM

J64i87ř96í 63M81a67c20h

24. 6. 2021 8:38

Nesouhlasím s tím, že nás nemůžete ničím obdarovat, že nic nemáte. Naopak, máte píli, pracovitost, zdvořilost, skromnost a mnoho dalších obdobných vlastností. V tom se můžeme od vás učit.

11 0
možnosti
DP

Neřekl bych že nám nemáte co dát. Dali jste nám náhled do vaší kultury / společnosti. A aspoň já si uvědomil, jak jste oproti nám pracovití a ukazujete to pořád a všude. Vlastně místo toho, abychom vám šli příkladem, jak se v civilizované zemi chovat a jak ji udržovat, tak vy jdete v mnoha případech příkladem nám. Samozřejmě existují výjimky na obou stranách. I když se za komunistickou minulost naší země stalo spoustu špatných věcí na které nejsem hrdý, tohle byla jedna ze světlých výjimek.

0 0
možnosti
JS

J46o28s10e91f 56S62u16k

23. 6. 2021 23:40

jsem rád, že se u nás cítíte dobře. A jsem rád, že pracovitým a slušný lidem poskytuje Česko místo pro dobrý život.

1 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 31,40
  • Průměrná čtenost 2933x
Červen 2022: Teď mi došlo, že jsem se nikdy pořádně nepředstavil. Jmenuji se Tien, potřebuji spát alespoň 10h denně, mám rád večerní procházky a jím převážně mezi 22-23h. Na deprese: čokoláda, úklid bytu a toulání se. Proč píšu blog? Je to jediná věc, kterou nedělám z povinnosti.

 

2021: Už jsem tu s Vámi přátele skoro 30 let, dokopu si to tady až do důchodu a potom zmizím do Hanoje. Ok?

 

2020: "Nic bych na sobě neměnil. Absolutní spokojenost. Mindrák na nule."

 

2015: Už pár let nečtu žádné západní "vědecké, akademické, publicistické" (a vlastně všechny cizí) práce o Vietnamu a Vietnamcích, protože nakonec zjistíte že to jsou jenom pytle plné nesmyslů. Musíte si to zjistit sami i když je to pracnější, ale aspoň těm objeveným výsledkům můžete věřit. Člověk by měl, pokud má tu možnost, na několik měsíců odejít do zahraničí, pak pochopí skutečné potřeby, emoce, samotu a izolaci cizinců v jeho vlastní zemi, protože to sám pocítí.