Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tohle je fakt parádní článek.

2 0
možnosti

Balzám na mé zjitřené nervy.;-DR^R^

9 0
možnosti
MP

miluji Váš blog pane !

2 0
možnosti
VF

Český Vietnamec, nebo vietnamský Čech? Myslím, že obojí je správně.

Hodně štěstí.:-)

14 0
možnosti

Moc hezké vyprávění. Snad bude brzo pokračování:-))

Díky!

6 0
možnosti
JR

J32a90n 42R87á32ž

1. 11. 2020 12:44

Úžasné povídání. Úplně pohladilo mysl. R^

16 0
možnosti
Foto

I15v95a79n 87M10a59r10e65k

1. 11. 2020 12:27

KarmaR^ . . . . Ta vaše čeština je kouzelná.R^

10 0
možnosti
Foto

Výborný a poučný blog. R^

5 0
možnosti
MV

Hned bych se na takovou cestu vydal s Vámi. Už číst o ní a představovat si... Děkuju

2 0
možnosti
DP

R^Dobre se cetlo. Zajimava pasaz, jak Vam v nejake chude vesnici otrhane deti koupily obed. My jsme zazili neco "paralelniho" pred par lety v Saigonu. Bylo horko, ve chramech ktere jsme byli navstivili hromada koure z tycinek ,cehoz jsme se nadychali, takze uz napor na nase starsi tela. Ve vietnamskych mestech jsou podel silnyc na chodnicich nekdy velmi nedbale zaparkovany tisice mopedu. Moje zena , asi taky unavou po narocnem dnu, si nedala pozor a narazila dost tvrde prave tim citlivym mistem pod kolenem na moped. Kvuli kombinaci bolesti, unavy a psychicke zateze po prve v zivote omdlela. Podarilo se mi ji zachytit aby nespadla na zem a tak sem ji vzprimenou drzel a snazil ji privezt k vedomi. Vsimnul si toho jeden obchodnik pobliz, pribehl se zidli a pomohl mi posadit omdlenim katatonickou zenu na zidli, pak zase musel odbehnout do sveho obchodu. Manzelka se stale z omdleni neprobirala a ve scene cislo dve probehl k nam metar, co zametal ulici vytahl nejakou malou lahvicku a ukazal mi , at si naleju trosku te kapaliny na prst a pak to pridam zene k nosu. To pomohlo, zena se probrala a tak ja panu metari vracel lahvicku a nabizel penize. Ten si napred lahvicku vzal zpet, ale penize zasadne gesty (komunikace rucni, on nic nez vietnamstinu neumel) odmital. Nakonec mi tu lahvicku dal zpet do ruky, a naznacil, at si ji necham, Ja znovu nabidl penize, coz on uz dost zurive odmitnul a odesel. Ja z toho byl "na vetvi", jakysi metar da z jeho pohledu majetnym turistum povzbuzovaci latku a nic za to nechce! Bohuzel po chvili , kdyz uz se zdalo, ze je zena v poradku, se zvedla ze zidle abychom pokracovali v ceste, a omdlela po druhe. Scena cislo tri: Nejaka pani z dalsiho obchodu trochu dale od nas pribehla s velkou sklenici dzusu a naznacila, abych, az se zena znovu probere, do ni ten dzus vlil. Tak sem vytahnul a pani ukazal penezenku, ze ji tu velkou sklenici dzusu zaplatim,

11 0
možnosti
DP

POKRACOVANI: Pani taky gestikulaci odmitla a odesla. Po tom, co zena znovu nabyla vedomi a zmatorila se, nam ten obchodnik, co prinesl zidli a pomohl mi zenu posadit, ze sveho telefonu zavolal taxika, abychom se mohli vratit na ubytovani. Oba jsme citili velkou vdecnost tem lidem, kteri nam naprosto nezistne pomohli ve velke nouzi.

12 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 31,40
  • Průměrná čtenost 2933x
Červen 2022: Teď mi došlo, že jsem se nikdy pořádně nepředstavil. Jmenuji se Tien, potřebuji spát alespoň 10h denně, mám rád večerní procházky a jím převážně mezi 22-23h. Na deprese: čokoláda, úklid bytu a toulání se. Proč píšu blog? Je to jediná věc, kterou nedělám z povinnosti.

 

2021: Už jsem tu s Vámi přátele skoro 30 let, dokopu si to tady až do důchodu a potom zmizím do Hanoje. Ok?

 

2020: "Nic bych na sobě neměnil. Absolutní spokojenost. Mindrák na nule."

 

2015: Už pár let nečtu žádné západní "vědecké, akademické, publicistické" (a vlastně všechny cizí) práce o Vietnamu a Vietnamcích, protože nakonec zjistíte že to jsou jenom pytle plné nesmyslů. Musíte si to zjistit sami i když je to pracnější, ale aspoň těm objeveným výsledkům můžete věřit. Člověk by měl, pokud má tu možnost, na několik měsíců odejít do zahraničí, pak pochopí skutečné potřeby, emoce, samotu a izolaci cizinců v jeho vlastní zemi, protože to sám pocítí.