Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J82a85n 52P96e89c26h72a

17. 5. 2021 22:38

Trošku přeháníte, ne?:-)

0 0
možnosti
FL

S těmi vietnamskými jmény je legrace. Někdy je jich víc a ženská si k nim nakonec ještě přidá české Petra. V různých systémech státní správy a registrech je zapsané pokaždé jinak, v různých pořadích, někde je něco vynechané ... a když se pak data z různých systémů stahují pro hledání souvislostí, je problém přijít na to, zda jde o jednoho člověka, nebo je to víc lidí na jedné adrese. Tenhle problém jsem v jedné firmě řešil.

1 0
možnosti
VV

Nejen s vietnamskymi. Potrebovali jsme nejake doklady od manzelky. A jeji babicka z Usti se jmenovala Gruser, Grüßer, Grüsser, Gruserova, Grüserova, Grüßerova, Grüsserova, podle toho jak to ten ourada umel.

8 0
možnosti
VV

Kdyz uz jste to nakous, musim se zeptat, jak jste prisel k tomu jmenu. my tady mame nekolik vasich krajanu a vsichni se jmenuji Nguyen a neco. je to jenom nejaky rodiny klan, ci je to neco jako Novaci v Cechach?

0 0
možnosti

https://cs.wikipedia.org/wiki/Vietnamsk%C3%A9_jm%C3%A9no

Nejčastější vietnamská příjmení jsou:

Nguyễn 阮 (38,4 %)

0 0
možnosti
Foto

Jste sice "žlutej", ale váš humor je unikátně český. Dělat si legraci sám ze sebe umí nejlépe na světě Češi a ŽidéR^Karma

52 0
možnosti

Vzhledem k předchozím blogům autora předpokládám, že jde o mírně žertovnou nadsázku, která se však (podle reakcí v diskusi) moc nepovedla. Vzali to moc vážně. :-)

16 0
možnosti
Foto

A což kdybyste vedl pejska;-)R^

15 0
možnosti
VV

A to vas jeste neoslovujou ti .. sakra jak se jim rika co nabizeji koruny za valuty?;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 31,40
  • Průměrná čtenost 2933x
Červen 2022: Teď mi došlo, že jsem se nikdy pořádně nepředstavil. Jmenuji se Tien, potřebuji spát alespoň 10h denně, mám rád večerní procházky a jím převážně mezi 22-23h. Na deprese: čokoláda, úklid bytu a toulání se. Proč píšu blog? Je to jediná věc, kterou nedělám z povinnosti.

 

2021: Už jsem tu s Vámi přátele skoro 30 let, dokopu si to tady až do důchodu a potom zmizím do Hanoje. Ok?

 

2020: "Nic bych na sobě neměnil. Absolutní spokojenost. Mindrák na nule."

 

2015: Už pár let nečtu žádné západní "vědecké, akademické, publicistické" (a vlastně všechny cizí) práce o Vietnamu a Vietnamcích, protože nakonec zjistíte že to jsou jenom pytle plné nesmyslů. Musíte si to zjistit sami i když je to pracnější, ale aspoň těm objeveným výsledkům můžete věřit. Člověk by měl, pokud má tu možnost, na několik měsíců odejít do zahraničí, pak pochopí skutečné potřeby, emoce, samotu a izolaci cizinců v jeho vlastní zemi, protože to sám pocítí.